Svensk Fastighetsförmedlings Mäklarskola

Vi utbildar dig till fastighetsmäklare på 17 månader

Investera i din framtid

Fastighetsmäklare är ett yrke som kräver en utbildning med examen och registrering. Vår mäklarskola drivs tillsammans med Högskolan i Gävle och ger dig behörighet att söka registrering efter genomförd och godkänd utbildning.

Vilka är vi?

Hos oss står människan i fokus och vi sätter stort värde i att utveckla både individ och grupp. Vi tror på ansvarstagande för våra kunder, medarbetare och vårt samhälle samt stöttar våra kollegor i att förena jobb med fritid. Därför har vi under flera år i rad utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. 

Våra värdeord genomsyrar arbetet och genom just engagemang, nytänkande, omtänksamhet och affärsmässighet når vi vår målsättning - att vara Sveriges bästa fastighetsmäklare!

Svensk Fastighetsförmedling ska vara det självklara valet i alla lägen för de som ska köpa eller sälja en bostad. Vi ska också vara den mest attraktiva arbetsgivaren och arbetar målmedvetet med utveckling och uppföljning. 

Svensk Fastighetsförmedling består av 230 bobutiker och ungefär 1200 medarbetare. 

Mer info här https://www.svenskfast.se/om-o...

Historia

I början av 2000-talet blev det underskott på utbildade fastighetsmäklare och en dragkamp om de bästa startade. Det gick så långt att det 2015 fanns ett hundratal lediga tjänster i Svensk Fastighetsförmedling. Samtidigt fanns personer med helt rätt egenskaper för att utvecklas till duktiga fastighetsmäklare, men som inte hade möjlighet att hoppa på någon av de traditionella heltidsutbildningarna.

Lösningen blev att göra något som var unikt för branschen. Att starta en egen skola där eleverna kunde kombinera jobb och studier. Höstterminen 2015 började de första eleverna på Mäklarskolan, ett samarbete mellan Svensk Fastighetsförmedling och Högskolan i Gävle. 

Några av eleverna var duktiga säljare i andra branscher som hade hamnat på franchisetagarnas radar. Andra hade själva hört av sig och anmält intresse. Gemensamt för alla av dem var drivet, motivationen och viljan att fortsätta jobba med försäljning och människor. Och att göra det inom Svensk Fastighetsförmedling.

Utbildningen

Utbildningen omfattar heltidsstudier om 120 poäng (17 månader) och ger de teoretiska kunskaper som FMI föreskriver för registrering. Föreläsare är såväl lärare från Gävle högskola som externa experter samt medarbetare från Svensk Fastighetsförmedling.

Detta är alltså en utbildning som är förenad med framtida anställning. Vårt urval och rekryteringsprocess genomförs därför på samma premisser som vid en traditionell anställning.

Nästa kursstart med lediga platser är januari 2022. 

Anställningen

Vid studiestarten deltidsanställs studenten i aktuell bobutik hos Svensk Fastighetsförmedling. Du kan eventuellt fortsätta sitt tidigare/nuvarande arbete fram till examen.

Undervisningen

Föreläsningarna hålls i Stockholm torsdag-lördag vid en till två tillfällen per månad. Studenterna bor då på hotell i anslutning till undervisningssalarna. Övrig undervisning sker i form av självstudier, grupparbeten och via internet. Tentamen hålls på plats i anslutning till kurstillfällena, därför förväntas du vara på plats samtliga tillfällen.

Möt några studenter

"Jag kunde inte släppa tanken"

Erik Olofsson har tidigare drivit flera olika företag. Genom att sälja annonser kom han i kontakt med Bengt Eklund, Svensk Fastighetsförmedlings franchisetagare i Östersund. Erik var så enträgen att de började skoja om att han kanske borde bli fastighetsmäklare i stället. 

- Sedan kunde jag inte släppa tanken, utan hörde av mig till Bengt igen. Då berättade han om Mäklarskolan och att jag parallellt med studierna kunde få ett vikariat som mäklarassistent hos honom. 

Erik blev antagen och 2015 ingick han i Mäklarskolans första årskull. I början av 2017 tog han sin examen och kan i dag kalla sig fastighetsmäklare. Erik tycker att Mäklarskolan är precis vad som saknats i branschen. 

- Det här är ett säljjobb. Istället för att ta en utbildad mäklare och försöka göra honom eller henne till säljare tar Mäklarskolan duktiga säljare och gör dem till mäklare. 

"Jag ville inte flytta för att studera"

Att gå i mammas fotspår och bli mäklare var till en början otänkbart för Annalil Hammarstedt.

Trots det började hon 2011 jobba som mäklarassistent på Svensk Fastighetsförmedling och insåg snabbt varför mamma tyckte om sitt jobb så mycket. Så när Annalil fick chansen med Mäklarskolan tog hon den!

- Jag hade kollat upp olika utbildningar, men alla krävde att man flyttade. Det ville jag inte göra eftersom jag har två barn. En distansutbildning som Mäklarskolan, där man arbetar samtidigt, passade mig perfekt.

I dag säljer Annalil allt från gårdar och villor till bostadsrätter och fritidshus. 

- Det bästa med jobbet är att kunna förmedla en riktigt bra bostadsaffär. Att kunna hjälpa en familj att hitta sitt drömhem. Jag känner mycket för kunderna och vissa blir mina vänner för livet.

Vem söker vi?

Vi ser att du:

•har några års arbetslivserfarenhet. Med fördel har du arbetat med och trivts i roller med en säljande karaktär.

•har grundläggande studievana och förmåga att klara 17 månaders högskolestudier vid sidan om ett arbete. Utbildningen genomförs i hög studietakt.

•är planerande och arbetar strukturerat efter givna ramar samt har förtroendeingivande, personliga egenskaper.

•talar och skriver svenska flytande. Övriga språkkunskaper är meriterande.

•med fördel har du lokal förankring/bor på eller planerar att etablera dig på samma ort som den bobutik som du söker till. 

Däremot har inte alltid våra bobutiker behov av eller möjlighet att ta emot en student för kommande terminsstart, men vi tar gärna emot din ansökan ändå för framtida dialog och karriärväg.

Nästa kursstart

svensk_fast_fre_98.jpg

Varje år startar vi två klasser av framtida fastighetsmäklare och medarbetare mde 30 studenter per klass. Nästa kursstart sker i augusti 2021: KLASSEN ÄR NU FULLSATT

Nästa potentiell kursstart är därför januari 2022.

Annonsen kommer upp den sista augusti 2021 på vår hemsida, håll utkik och sök då på: https://jobb.svenskfast.se/job...

Frågor och svar

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor