facebook tracking
Våra tjänster

Svensk Fastighetsförmedlings Mäklarskola

Connect
Drömmer du om att bli mäklare?

Fastighetsmäklare är ett yrke som kräver en utbildning med examen och registrering. Vår mäklarskola drivs tillsammans med Högskolan i Gävle och ger dig behörighet att söka registrering efter genomförd och godkänd utbildning.

Utbildningen omfattar heltidsstudier om 120 poäng (17 månader) och ger de teoretiska kunskaper som FMI föreskriver för registrering. Föreläsare är såväl lärare från Gävle högskola som externa experter samt medarbetare från Svensk Fastighetsförmedling.

Nästa kursstart är i augusti 2019. Detta är alltså en utbildning som är förenad med framtida anställning. Vårt urval och rekryteringsprocess genomförs därför på samma premisser som vid en traditionell anställning.


Undervisningen
Föreläsningarna hålls i Stockholm torsdag-lördag en till två tillfällen per månad. Du bor då på hotell i anslutning till undervisningssalarna. Övrig undervisning sker i form av självstudier, grupparbeten och via internet. Tentamen hålls på plats i anslutning till kurstillfällena.

Kravprofil

•Du har arbetat i minst 7-8 år efter gymnasiet och har erfarenhet inom försäljning med dokumenterat goda säljresultat. Du har genomfört och uppskattat telefonförsäljning och/eller uppsökande försäljning.

•Du har erfarenhet av att kunna hantera många konton parallellt och drivs av att göra affärer.

•Du är planerande och arbetar strukturerat efter givna ramar samt har förtroendeingivande, personliga egenskaper.

•Du talar och skriver svenska flytande. Övriga språkkunskaper är meriterande.

•Du har lokal förankring till någon av våra bobutiker dit du också söker arbete hos. Däremot har inte samtliga bobutiker behov av att ta emot en student för kommande terminsstart, men vi tar gärna emot din ansökan för framtida dialog och karriärväg.

•Då utbildningen genomförs i hög studietakt bör du ha grundläggande studievana och förmåga att klara 17 månaders högskolestudier vid sidan om ett arbete.


Anställningen

Studenten deltidsanställs i aktuell bobutik hos Svensk Fastighetsförmedling, men kan eventuellt fortsätta sitt tidigare/nuvarande arbete fram till examen.


Ansökan
Ansök här.


Vanliga frågor och svar

Är utbildningen CSN-berättigad? 
Nej, då detta är en uppdragsutbildning är den inte CSN-berättigad.

Vilka betyg eller kurser krävs från gymnasiet?
Det finns inga formella krav på förkunskaper eller betyg från gymnasiet.

Var finns Svensk Fastighetsförmedlings bobutiker?
www.svenskfast.se/hitta-maklare kan du söka och hitta din lokala bobutik.

Vilka bobutiker söker studenter?
Behovet varierar, men ange vilka orter som är intressanta för dig så försöker vi hitta en bra lösning.

Hur ansöker jag?
Ansök genom länken ovan.

Kan man tillgodoräkna sig kurser från tidigare högskolestudier?
Ja, om de uppfyller de krav FMI uppställer för registrering. När ditt deltagande i utbildningen är bekräftat hjälper Högskolan i Gävle till att bedöma vilka av dina tidigare studier som kan tillgodoräknas.

Har du frågor som inte besvaras här kan du kontakta HR-avdelningen, via mejl maklarskolan@svenskfast.se. Vi besvarar dina frågor så snart vi kan.

Vår kultur

Hos oss står människan i fokus och vi sätter stort värde i att utveckla både individ och grupp. Vi tror på ansvarstagande för våra kunder, medarbetare och vårt samhälle samt stöttar våra kollegor i att förena jobb med fritid. Därför har vi under flera år i rad utsetts till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. 

Våra värdeord genomsyrar arbetet och genom just engagemang, nytänkande, omtänksamhet och affärsmässighet når vi vår målsättning - att vara Sveriges bästa fastighetsmäklare!

Gör rätt val

Idag skulle 99% av våra medarbetare rekommendera oss som arbetsgivare till en nära vän. Det är ett kvitto på att vi alla delar samma ambition: att vara bästa fastighetsmäklaren och samtidigt bästa arbetsgivaren.

 

 • Hållbart mäkleri

  Vi vet att alla liv ser olika ut. Det gör arbetsveckorna också. Vi vill att du har balans mellan jobb och fritid. Därför erbjuder vi alla medarbetare en flexibel arbetstid, så att du kan planera dina arbetsdagar efter egna behov.

 • Personlig utveckling och framåtanda

  Vi är lyhörda och värderar våra medarbetares personliga utveckling högt. Vi arbetar regelbundet med individuell utveckling och karriärplanering där coachning och feedback är en naturlig del. Vår utbildningsportal med webbaserade kurser är ständigt tillgänglig och kompletteras med regelbunden säljträning, så att du kan utveckla din kompetens när det passar dig bäst.

 • Introduktionsprogram med handledare

  För att du snabbt ska komma på banan får du en handledare. Alla medarbetare genomgår en gedigen introduktionskurs när de anställs. Från start ger vi dig säljträning som vi tillsammans sedan anpassar efter dig och dina önskemål.

 • Förstklassig support

  Våra servicefunktioner och digitala verktyg är i toppklass för att du ska få mer tid till det du gör bäst: att vara framgångsrik mäklare. Huvudkontoret SF AB tillhandahåller därför expertis inom bland annat försäljning, ekonomi, juridik, marknad, HR och IT.

Jobbar du redan på Svensk Fastighetsförmedling?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@svenskfast.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor